Sixpence-Nazisten og det manglende internet

Sixpence-Nazisten er den vredeste pendler af dem alle.
Sixpence-Nazisten er aggressiv.
Sixpence-Nazisten er altid vred over noget.

Sixpence-Nazisten rejser fra Ringsted til Høje Taastrup. Sixpence-Nazisten træder ind i Vogn 11på samme måde som Aben træder ind i klasseværelset i filmen Det forsømte forår. Sixpence-Nazisten  er i start 50’erne. Sixpence-Nazisten er for det meste klædt i brunt. Sko, bukser, skjorte og jakke i brun. Øverst bærer Sixpence-Nazisten sin elskede sixpence – med grønne og røde tern. Jeg har aldrig – i mine 7 år på strækningen – set Sixpence-Nazisten uden den sixpence. Det er meget svært at sige hvilket job Sixpence-Nazisten har. Jeg forestiller mig at Sixpence-Nazisten har et job hvor Sixpence-Nazisten ikke skal have med andre mennesker at gøre. Sixpence-Nazisten har sikkert en sjælden spidskompetence og er gemt væk i en kælder hvor andre i det pågældende  firma sjældent kommer.

Jeg tror at Sixpence-Nazisten bor i et hektisk hus med mange mennesker, som kommer og går. Måske er der teenagebørn. Bag Sixpence-Nazistens vrede udtryk synes jeg til tider at kunne se en angst. Jeg ved ikke hvad den angst bunder i. Jeg har dog gjort mig mine tanker. Måske er Sixpence-Nazistens børn kommet i skidt selskab i Ringsted. Det skulle være et hårdt miljø dér i Ringsted. Bare fra Vogn 11 kan man ikke undgå at se bøller på Ringsted Station. Jeg tror gerne at Sixpence-Nazisten vil bruge togturen til at koble af. Til at slippe nogle af de mange bekymringer om det barske miljø i Ringsted.  Det er bare sjældent at Sixpence-Nazisten får slappet af. Problemerne står nærmest i kø for Sixpence-Nazisten.

Kaffekanderne er som regel ved at være tømt ved Ringsted Station. Sixpence-Nazisten bliver meget voldsom når der ikke er mere kaffe på kanden. Først tager Sixpence-Nazisten kanden op og ryster meget voldsomt. Så smider han den tilbage i kaffeserveringen og kommer med et højt suk eller et “ØV!”.  Hvis Sixpence-Nazisten er meget kaffetrængende kan der godt komme et slag i bordet med knyttet hånd. Når DSB personalet kommer og fylder kaffe på kanden, er Sixpence-Nazisten der med det samme. “JEG BETALER FOR KAFFE! JEG VIL HAVE KAFFE NÅR JEG STÅR PÅ TOGET!

Når Sixpence-Nazisten har fået kaffe, skal Sixpence-Nazisten se TV på sin iPad. Sixpence-Nazisten elsker naturprogrammer. Sixpence-Nazisten elsker TV2 Fri. Når Sixpence-Nazisten ser TV2 Fri, ser Sixpence-Nazisten helt fredfyldt ud.  Det er som at Sixpence-Nazisten glemmer omverden. Det hårde miljø i Ringsted er pludselig ude af Sixpence-Nazistens hoved.  Den vrede mund skifter retning og Sixpence-Nazisten smiler. Og trækker vejret helt normalt. Det er som om at alle i Vogn 11 slapper mere af når Sixpence-Nazisten ser TV2 Fri.

For at Sixpence-Nazisten kan se TV2 Fri skal Sixpence-Nazisten have en fungerende internetforbindelse på sin iPad. Og her møder Sixpence-Nazisten som regel det næste problem.

TDC udbyder internet via hotspot til IC-togene. Dette er gratis at benytte såfremt man sidder på DSB 1′. Desværre fungerer dette internet ikke særlig godt. Ofte kan man slet ikke logge på. For det meste smides man af når man først har fået forbindelse og det er svært at få forbindelse igen. Det er en af de ting, som vi pendlere ofte sådan lige berører – dog uden at tale alt for meget med hinanden. En typisk samtale om internettet i toget forløber ofte sådan her:

Den blege bankmand: “Så er den gal med internettet igen.”
Mig: “Ja. Det er snart hver dag.”
Den blege bankmand: “Ja, i går kom jeg heller ikke på. “

…pause….

Den blege bankmand: “Var det ikke også i onsdags, der var problemer?”
Mig: “Jo. Eller måske var det tirsdag.”

I slutningen af november kommer Sixpence-Nazisten ind i Vogn 11. Sixpence-Nazisten er tydeligvis irriteret. Og da Det grå grydehår skal finde noget i sin jakke, som ligger på hattehylden lige over Sixpence-Nazisten, bliver Sixpence-Nazisten meget ophidset over at Det grå grydehår skal bruge så lang tid på at rode i sin jakke.

Havde du forestillet dig at dette skulle være en heldagsforestilling” vrisser Sixpence-Nazisten. “Det er jo umuligt at koncentrere sig, når du nærmest sidder på skødet af mig!”. Det grå grydehår sætter sig overfor Sixpence-Nazisten og Sixpence-Nazisten sukker højt mens Sixpence-Nazisten kigger på Det grå grydehår.

Sixpence-Nazisten har fået kaffe og finder sin iPad frem. Sixpence-Nazisten kigger på pladsnummeret og forsøger at logge på internettet. Det der nu sker har jeg døbt “Sixpencesionen”.

1. Sixpence-Nazisten vrisser højt “Hvorfor skal det lort være så langsomt!!”
2. Sixpence-Nazisten  kommer på internettet og får tændt for TV2 Fri. Sixpence-Nazisten smiler.
3. Sixpence-Nazisten mister forbindelsen til internettet. Sixpence-Nazisten slår hårdt i bordet og råber “FOR FANDEN!!”.

Herefter flyver Sixpence-Nazisten  op af sædet og henter DSB personale for at klage og forlange internet. Højdepunktet er når Mennesket er med. Mennesket afviser som altid hjælp til noget som ikke står i Menneskets arbejdsbeskrivelse.

“Jeg kan og vil ikke hjælpe! Du må ringe til TDC!” siger Mennesket. Hvis Mennesket har en overskudsdag kan der godt komme en lille stikpille. “Jeg kan anbefale en god bog. Den hopper ingen steder”. Dette gør Sixpence-Nazisten nærmest lilla i hovedet. Sixpence-Nazisten sætter sig tilbage i sædet. Her kommer der som regel endnu et slag i bordet fulgt op af et “For fanden!”.

Jeg tænker engang imellem på om Mennesket i virkeligheden står i kulissen og afbryder internettet. Når Mennesket så har afbrudt internettet tager Mennesket en tur igennem toget og nyder pendlernes reaktioner. Så går Mennesket tilbage ud i kulissen. Tænder for internettet igen, skænker en kop kaffe og nyder magten.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.