Mennesket og hedebølgen

(Det er en fordel at kende til historien om Den blege bankmand og Roskilde tillægget inden man læser dette indlæg)

I sommeren 2011 havde vi nogle rigtig varme dage. Dage man ønskede ville ende. Dage med over 30 grader. Klimaanlægget i et IC3 tog har en fantastisk evne til at sætte ud når det er så varmt. Dette gør at togene er helt ufattelig varme. Varmere end udenfor. Så er det hårdt at pendle.

De fleste pendlere klæder sig på til hedebølgen. Den blege bankmand tager en skjorte med korte ærmer på. Svovlmanden har t-shirt på og Damen med den hidsige sweater skifter den hidsige sweater ud med en hidsig undertrøje. Den mest fornuftige er Hjemmeværnsmanden. Hjemmeværnsmanden tager et par meget korte – man kan argumentere for at de er en tand for korte – shorts på. Hjemmeværnsmanden tager et par sportssandaler på – og hvis det er tidligt om morgenen, vælger Hjemmeværnsmanden engang imellem hvide tennissokker under sportssandalen. Ellers er Hjemmeværnsmanden iført en af de mange ferie t-shirts. Denne dag bærer Hjemmeværnsmanden sin “CLUB LA SANTA SPORT  LANZAROTE” t-shirt. Hjemmeværnsmanden kan godt lide varme.

Den der lider mest i varmen er Mennesket. Mennesket er kontrollør af den gamle skole. Jeg har ALDRIG set Mennesket gøre en undtagelse i påklædningen. Det er ALTID i fuld uniform. Jakke, kasket, slips og skjorte knappet helt op.

Denne dag må alle vi Vogn 11 pendlere rykke til Vogn 21, da Vogn 11, 12, 13 og 14 er låst. Dette sker typisk hvis strømmen går i vognsættene og dette giver altid en række udfordringer da rejsende med pladsbilletter IKKE kan sidde på deres betalte pladser. Ydermere er toget 45 minutter forsinket.

Jeg hører allerede Mennesket råbe da jeg kommer ned på perronen. Mennesket råber til folk at bagerste togsæt er spærret og Mennesket råber op om hvorfor det dog er så svært at forstå. Jeg husker at Mennesket på et tidspunkt råber “Hvorfor er der ingen som forstår noget?!”. Sveden hagler ned af Menneskets ansigt da jeg passerer Mennesket og Menneskets jakke er våd af af sved. Mennesket ser helt vild ud i øjnene.

Jeg får plads på DSB 1′ Stillezone i Vogn 21. Både Svovlmanden og Den blege bankmand er gået i hælene på mig og sidder nu også på DSB 1′ Stillezone i Vogn 21. Hjemmeværnsmanden sidder naturligvis også på sin plads. Hjemmeværnsmanden kigger på Mennesket og smiler. Mennesket står og skriger nede på perronen. Det er ingen tvivl om at Hjemmeværnsmanden nyder synet. Hjemmeværnsmanden smiler og ryster på hovedet. Jeg er sikker på at Hjemmeværnsmanden tænker at Hjemmeværnet kunne klare denne opgave væsentlig bedre end Mennesket.

Mennesket har fået alle rejsende i toget og rejsen begynder. Med undtagelse af DSB 1′ er toget helt proppet. Klimaanlægget virker naturligvis ikke, så der er kogende varmt i toget. En yngre mand kommer gående meget hurtigt gennem kupéen og ind på toilettet som ligger lige efter DSB 1′. Mennesket kommer farende efter den unge mand. Den blege bankmand når at stoppe Mennesket på vejen. Den blege bankmand vil gerne have refunderet de 5,- for den pladsbillet, som Den blege bankmand har købt. Mennesket, som nu sveder så voldsomt at jeg frygter for Menneskets helbred, laver en afvisende gestilkulering med hånden og fortæller Den blege bankmand at det må vente, da Mennesket er travlt optaget.

Mennesket nærmest løber ud mod toilettet. Mennesket banker hårdt på døren til toilettet og råber at alle, som befinder sig på toilettet, omgående skal komme ud. Intet sker. Mennesket banker hårdere. Intet sker. Så gør Mennesket det eneste rigtige. Mennesket sparker til døren og flår derefter så hårdt i døren at den går i stykker. Da Mennesket har ødelagt toiletdøren kan Mennesket konstatere at den yngre mand ikke længere var toilettet og dette er tomt.

Mennesket kommer gennem vores kupé en gang til. Den blege bankmand prøver igen at stoppe Mennesket og kræve en refundering. Mennesket nærmest skriger til Den blege bankmand at det må vente, da Mennesket jagter en rejsende uden gyldig rejsehjemmel. Hjemmeværnsmanden rejser sig op og ser pludselig meget alvorlig ud. Hjemmeværnsmanden spørger om Mennesket skal have hjælp til den rejsende uden gyldig rejsehjemmel.

Jeg kan huske at jeg tænkte: “Sig nu ja! Sig nu for pokker ja! Det vil overgå min søns fødsel! Det vil overgå den første forelskelse! Det vil overgå første gang jeg smagte bacon! Det vil overgå ALT!”.

Mennesket smiler og fortæller Hjemmeværnsmanden at det er pænt af Hjemmeværnsmanden, men at Mennesket sagtens kan klare sådanne lømler selv. Hjemmeværnsmanden nikker. Så løfter Hjemmeværnsmanden sin pegefinger og peger ned på sædet. “Du ved hvor du kan finde mig” siger Hjemmeværnsmanden. Mennesket nikker og løber videre. Den blege bankmand prøver en sidste gang da Mennesket er på vej ud af kupéen…..“Min refundering” siger Den blege bankmand – nu mere bestemt.

“IKKE NU!!!” råber Mennesket og forsvinder. Mennesket løber frem og tilbage. Sveder. Bander. Slår i døre. Jeg sidder og får lidt ondt af Mennesket. En så voldsom dedikation til Statsbanerne kan ikke altid være nemt.

Mennesket kommer endnu engang tilbage. Mennesket er rasende. Mennesket tramper. Mennesket sveder. Mennesket slår i væggen. Menneskets ansigtskulør er nu lilla.

Idet Mennesket passerer Den blege bankmand, råber Den blege bankmand til Mennesket: “MIN REFUNDERING!”. Mennesket stopper. Bliver stående med ryggen til Den blege bankmand i nogle sekunder. Mennesket trækker vejret dybt. Mennesket vender sig mod Den blege bankmand. Og her siger Mennesket noget som jeg aldrig vil glemme:

“Skal jeg trække de 5,- fra dit 20,- Roskilde-tillæg”.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.