Hjemmeværnsmanden

Nu skal det jo heller ikke være så negativt det hele. Der er også gode pendlerstunder.

Jeg vil gerne fortælle om min yndlingspendler. Hjemmeværnsmanden. Hjemmeværnsmanden er et fantastisk menneske. Desværre pendler jeg ikke så ofte med Hjemmeværnsmanden. Hjemmeværnsmanden sidder nemlig altid på DSB 1′ i Vogn 21 på Plads 12 i DSB 1′ Stillezonen hvor jeg jo som bekendt helst sidder i Vogn 11 på Plads 26.

Hjemmeværnsmanden og jeg minder på mange måder om hinanden. Hjemmeværnsmanden har også et sæt stramme regler for det at rejse med tog. Hjemmeværnsmanden er ofte mere konsekvent end jeg, og det sætter jeg stor pris på. For hvor endte vi ellers, hvis det hele bare fik lov til at sejle?

Hjemmeværnsmanden er en mand i slut 50’erne. Hjemmeværnsmanden har gråt hår og et rigtig fint gråt overskæg. Et særdeles veltrimmet overskæg. Hjemmeværnsmanden er for det meste iført et par brune sejlersko, et par lyse lærredsbukser og en t-shirt. T-shirten er altid nede i bukserne. På t-shirten er der som regel trykt noget ferie-relateret. I sidste uge stod der “KRETA” på Hjemmeværnsmandens t-shirt. Engang så jeg der stod “CYPERN”. Engang mener jeg også at der stod “SVANEKE” på den. Jeg udleder at Hjemmeværnsmanden rejser en del. Hjemmeværnsmanden er også altid solbrun. Hjemmeværnsmanden har altid mange papirer med på sin rejse. Hjemmeværnsmanden har også en computer. Den kan Hjemmeværnsmanden aldrig komme på nettet med. Så kigger Hjemmeværnsmanden sørgmodigt på mig, og uden at sige noget til hinanden går jeg over til Hjemmeværnsmanden og foretager de 2 nødvendige klik for Hjemmeværnsmanden. Så lyser Hjemmeværnsmanden op, men kun for en stund. Så fokuserer Hjemmeværnsmanden igen på ro og orden.

Når man placerer sig i DSB 1′ Stillezone følger der en række konsekvenser med:

– man kan ikke snakke i mobil
– man kan ikke føre en samtale – ej heller en afdæmpet samtale
– man kan ikke høre høj musik i sine høretelefoner
– man kan ikke sidde meget uroligt og støjende
– man kan ikke bladre voldsomt i en avis

Man skal være stille!

Jeg har aldrig talt med Hjemmeværnsmanden, da pendlere jo aldrig taler sammen, men vi nikker til hinanden. Så hvis en Engangspendler sætter sig i en DSB 1′ Stillezone kupé, og ikke overholder spillereglerne (hvilket er ofte), så kræver det kun et opgivende blik mellem Hjemmeværnsmanden og jeg, så bliver reglerne ridset op for Engangspendleren. Her er Hjemmeværnsmanden hurtigst. Hjemmeværnsmanden er til tider så hurtig at jeg slet ikke når at følge med. Jeg tænker ofte at Hjemmeværnsmanden venter på støjen og uroen. Hjemmeværnsmanden ved den kommer. Hjemmeværnsmanden ser støjen og uroen før den er aktuel.

Modsat Vogn 11, som er den sidste vogn i toget, ligger Vogn 21 i midten af toget. Dette medfører en hel del gennemgang. Det er ikke sjovt at sidde et sted hvor der hele tiden er gennemgang. Det er Hjemmeværnsmanden og jeg helt enige om. Så hvis en familie med 3 børn skal igennem så FLYVER Hjemmeværnsmanden op og råber om stilhed. Det har naturligvis resulteret i vrede mennesker, som ikke vil råbes af. Men Hjemmeværnsmanden gider slet ikke at diskutere. Hjemmeværnsmanden peger blot på Stilleskiltet og sætter sig igen.

Hvis Hjemmeværnsmanden har mistanker om at et menneske, uden gyldig billet til DSB 1′, har fået sat sig på DSB 1, kan Hjemmeværnsmanden godt vælge at foretage en delvis civil billettering. Hjemmeværnsmanden kræver ikke at se billet, men fortæller på en meget bestemt måde at KUN rejsende med DSB 1′ billet må sidde på DSB 1′. Hjemmeværnsmanden er helt utrolig god til at spotte disse mennesker. Hjemmeværnsmanden ser dem lige med det samme. Jeg ved ikke hvordan Hjemmeværnsmanden gør.

Hjemmeværnsmanden er heller ikke glad for rejsende med så høj musik i høretelefonerne at musikken kan høres i kupéen. Her er Hjemmeværnsmanden meget hurtig. Hjemmeværnsmanden rejser sig, prikker den rejsende med den høje musik på skulderen og beder omgående vedkommende om at skrue ned eller finde et andet sted at sidde. Herefter nedstirrer Hjemmeværnsmanden dem til der er skruet ned. Det manglede også bare. Hvis rejsende vi lege diskotek må de jo sætte sig i familievognen. Her er Hjemmeværnsmanden og jeg enige.

Men bedst af alt. Det bedste jeg ved. Der findes næsten ikke noget bedre. Når en rejsende glemmer at slå lyden fra på sin mobil.
Telefonen ringer i den rejsendes taske, og den rejsende famler forvildet efter telefonen. Hjemmeværnsmanden FLYVER op og skriger op om at man IKKE må snakke i mobil på DSB 1′ Stillezone.

Jeg har lært meget af Hjemmeværnsmanden. Der burde være flere pendlere som Hjemmeværnsmanden. Jeg sidder ikke i DSB 1′ Stillezone, hvis jeg kan undgå det. Man skal være på. Man skal være efter folk. Man skal påpege langt oftere end på alm. DSB 1′. Jeg respekterer virkelig Hjemmeværnsmanden for hans valg af plads. Jeg ser op til Hjemmeværnsmanden.

Skriv et svar