Damen med den hidsige sweater

Hun har pendlet i samme vogn som jeg on/off i en del år nu. Hun er en ældre, lille og spinkel dame i slut 50’erne.

Første problem er at hun altid bære en utrolig hidsig farvet sweater. En urolig sweater. Gerne i strik og gerne i meget voldsomme mønstre.

Andet problem er at jeg frygter at skulle sidde i nærheden af Damen med den hidsige sweater.  Det gør jeg af to grunde:

  1. Damen med den hidsige sweater taber alt – også drikkevarer
  2. Damen med den hidsige sweater bliver køresyg

Der er stor stressfaktor forbundet med at sidde overfor eller ved siden af Damen med den hidsige sweater. Man kan være sikker på at Damen med den hidsige sweater på et eller andet tidspunk under rejsen spilder kaffe, te eller vand. Mængden af spildt væske kan varierer meget. Nogle gange rammer Damen med den hidsige sweater sin kop med hånden, men når at redde med den anden hånd, så kun lidt væske spildes. Men oftest går Damen med den hidsige sweater all in og vælter hele koppen. Dette betyder at man sidder og venter på dette øjeblik og ikke kan slappe af eller tænke vigtige tanker. Jeg har computer, telefon og nogle gange mit pendlerkort* liggende på bordet og så skal man være hurtig når Damen med den hidsige sweater pludselig vælter en kop kaffe ud over hele bordet.

Hvad der dog er mest kritisk er at Damen med den hidsige sweater bliver køresyg hvis hun ikke sidder i køreretningen. Damen med den hidsige sweater spørger gerne om folk vil bytte plads så hun kan sidde i køreretningen. Det duer bare ikke hvis Damen med den hidsige sweater har sat sig på Plads 27 og jeg sidder på Plads 26. På plads 26 sidder man i køreretningen, det gør man ikke på Plads 27. Men her står jeg fast. Jeg er på ingen måde interesseret i at bytte Plads 26 til Plads 27. Slet ikke. Damen med den hidsige sweater ved det godt. Men en gang om måneden havner vi alligevel i den situation og Damen med den hidsige sweater får sit nej. Hvis andre pendlere, eksempelvis med pladsbillet, heller ikke vil bytte – så  må Damen med den hidsige sweater sidder modsat køreretningen og det gør Damen med den hidsige sweater køresyg.

Nu ved jeg ikke særlig meget om køresyge. Men jeg ved at hvis jeg har kvalme, så hjælper kaffe ikke. Dette faktum stopper ikke Damen med den hidsige sweater. Hun drikker kaffe  som det galdt livet og efter en 20 minutters tid sker der som jeg frygter mere end noget andet. Som toget bumler begynder Damen med den hidsige sweater at få små sure opstød. Man kan se at Damen med den hidsige sweater hopper lidt i sædet når de kommer. Jeg frygter virkelig at Damen med den hidsige sweater en dag går all in på de sure opstød og kaster op ud over det hele. Og her kommer den strikkede sweater i spil. Min folkeskoleven Lasse kastede engang op ned af sin strikkede sweater. Det var ikke lige sådan at få af. Jeg tænker ofte på hvad jeg skal stille op hvis Damen med den hidsige sweater kaster op ned af sin hidsige sweater og vi har 30 minutters transport  endnu. Jeg tror jeg vil ignorere det. Måske lade som om at jeg sover

Der har dog været en tur med Damen med den hidsige sweater, som jeg virkelig nød. Det var en lun forårsdag i 2010,  da vi sad 3 mennesker i DSB 1′ stillekupé. Mig, Damen med den hidsige sweater og Hjemmeværnsmanden. Damen med den hidsige sweater vælter vanen tro en kop kaffe ud over bordet og kaffen flyder over i Hjemmeværnsmandens mange papirer. Jeg vil aldrig glemme den måde Hjemmeværnsmanden sagde  “For saaatan….” på, og han kiggede så vredt på Damen med den hidsige sweater at jeg var overbevist om at han ville gøre noget overilet. Og som han stod der midt i vognen og prøvede at tørre sine papirer i luften med armene udstrakt, iført sin hvide “PARIS” t-shirt,  lignede han lidt en engel. Jeg ville egentlig have gemt den episode til mit indlæg: Hjemmeværnsmanden part 2. Men nu kom det med her

* Jeg lægger til tider mit pendlerkort på bordet for at vise at jeg IKKE er Engangspendler. Det gør jeg oftest hvis jeg sidde ude i Vogn 31 eller Vogn 41. Så er det meget godt lige at markere at man er en seriøs pendler. 

Skriv et svar