Chefen – Part 2

Jeg måler gerne mennesker i “elastik” forhold. Altså hvor meget elastik er der tilbage i et menneske. Eksempelvis er der ikke meget elastik tilbage i Det grå grydehår. Det grå grydehår er en meget slap elastik. Svovlmandens elastik er ikke helt slap, men den er bestemt heller ikke spændt ud.

Chefen, derimod. Her er elastikken spændt helt ud. Den er spændt og den er klar. Jeg lovede for et par indlæg siden at vende tilbage til Chefen.

Lige inden jul skal jeg hjem fra arbejde. Jeg træder ind i Vogn 11 og ser som det første Chefen. Chefen har en kuffert stående på gulvet. Chefen har taget skoene af, så Chefen kan have fødderne oppe på sædet overfor. Jeg finder hurtigt ud af at Chefen har været på en arbejdsrelateret rejse. Og rejsen er gået godt. Ja, den er faktisk gået rigtig godt. Chefen kigger på mig og laver smilet. Chefen smiler som altid med hele ansigtet.

Chefens telefon ringer og Chefen siger “Ja!“.

Pause.

WHEN I CALL YOU ANSWER” råber Chefen så.
WHEN THE BOSS CALLS YOU ANSWER!” råber Chefen.

Efter et øjeblik er Chefen faldet ned igen og taler – på dansk selvfølgelig – med vedkommende i den anden ende. Samtalen handler naturligvis om salg. Chefen fortæller at Chefen har banet vejen for noget stort i udlandet. Chefen har taget sin guldkæde af og svinger med den i luften mens Chefen fortæller om udlandseventyret. Chefen ser meget tilfreds ud. Det er en ekstra god dag når Chefen taler om sig selv i 3. person og det gør Chefen i dag.

Men pludselig sker der noget. Jeg er ikke sikker på hvad. Men Chefen rejser sig op og begynder at gå uroligt frem og tilbage i mellemgangen. Chefen lægger sin guldkæde. Chefen retter på sit hår. Det er som om at vedkommende i den anden ende har givet Chefen en dårlig nyhed. Chefen bøjer sig over sit bord.

“Pipeline, quality, sales” siger Chefen roligt.
“Pipeline, quality, sales” gentager Chefen. Denne gang lidt højere og Chefen slår i takt til ordene i bordet.
“PIPELINE, QUALITY, SALES! “ råber Chefen og lægger røret på.

Chefen kigger på telefonen, så på mig, så peger Chefen på telefonen og ryster på hovedet. Jeg ryster også på hovedet. Chefen laver smilet til mig. Chefen må have mange udfordringer i hverdagen. Ansatte, som ikke besvarer Chefens opkald. Ansatte, hvis pipeline er helt til rotterne. Men jeg tror også at det at det gør at Chefens elastik er spændt HELT ud – hver dag!

Chefen sætter sig ned og toget holder i Ringsted. En flok af unge piger går igennem kupéen. Det ser Chefen straks. Chefen læner sig ud imod midtergangen og kigger på pigerne som de går forbi. Chefen smiler. Chefen smiler virkelig meget. Chefen blinker til en af pigerne og smiler så meget at jeg er bekymret for om Chefens ansigt vil gå i stykker. Pigerne er væk, Chefen læner sig tilbage, tager hænderne om bag hovedet og siger “Aaaaah“. Så lukker Chefen øjnene i nogle sekunder. Jeg tror at Chefen tænker tilbage på noget godt i livet. Måske en aften i byen i Viborg – langt væk fra konen. En aften i Viborg med unge piger og eksotiske drinks. Chefen bliver dog hurtig afbrudt af en stemme.

Må jeg sidde på dette sæde?” spørger Damen med den hidsige sweater. “Jeg vil helst sidde i køreretningen“. Chefen tager fødderne fra sædet overfor og ser irriteret ud. Damen med den hidsige sweater sætter sig. Chefen læner sig tilbage og lukker øjnene. Med lukkede øjne tager Chefen guldkæden på. Chefens iPad og iPhone ligger på bordet. Efter en 10 minutters tid sover Chefen. Chefen har sikkert brugt meget energi på rejsen. Chefen har nok arbejdet i døgndrift på de unge piger og de store tunge forretningsaftaler. Jeg beundrer Chefen. Tænk at være så meget Chef.

Ups!” siger Damen med den hidsige sweater og hele bordet svømmer i kaffe. Kaffen drypper ned i skødet på Chefen og Chefen vågner med det samme. “Nej for FANDEN!” råber Chefen og prøver først at redde Apple podukterne. Chefen bukser er våde af kaffe og Chefen smiler ikke. Chefen hjælper ikke Damen med den hidsige sweater med at tørre op, men flytter sig til en anden plads – lige overfor mig. Chefen bander og svovler. “FOR FUCK’S SAKE!” råber Chefen. Chefen finder sin pudseklud frem og begynder at pudse på de kafferamte Apple produkter.

Chefen er begyndt at svede en smule. Og her opdager jeg noget, som får mig til at elske Chefen endnu mere. 2 sveddråber løber fra Chefens tinding og ned af kinden. De 2 sveddråber efterlader en bane hvor noget lysere hud kommer til syne. Og her slår det mig. Chefen benytter en form for selvbruner. Det er meget tydeligt som flere sveddråber forsætter ned af den samme bane i Chefens ansigt. Banen bliver lysere og lysere. Jeg kigger på den lyse bane i Chefens hud og tænker  selvfølgelig. Chefen har ikke tid til at ligge i et solarie eller på en strand. Der er aftaler, der skal lukkes. Unge piger skal charmeres. Selvfølgelig vælger Chefen en selvbruner.

Chefen ser at jeg stirrer på Chefens ansigt. Chefen forsvinder hurtigt ud på togets toilet. Få minutter efter vender Chefen tilbage. Apple produkterne er rene. Og den lyse bane i Chefens ansigt er væk.

Det er på dage som disse at ens liv føles meningsfuldt.

Skriv et svar