Ventetid i Trekroner – en romantisk historie

Det er en skøn onsdag eftermiddag i sommeren 2012. Jeg sidder i Vogn 11 med Den blege bankmand,  Sixpence-Nazisten, Det grå grydehår og Damen med den hidsige sweater.

Allerede på Hovedbanegården ser Den blege bankmand ud til at have en særdeles god dag. Den blege bankmand er iført kortærmet hvid skjorte med brede og lodrette blå striber. Den blege bankmand er overraskende solbrun. Jeg tænker at Den blege bankmand har været på ferie. Måske rejser Den blege bankmand til det sydlige Frankrig. Jeg er sikker på at Den blege bankmand elsker det sydlige Frankrig.

Kan du holde varmen, unge mand?” spørger Den blege bankmand da vi møder hinanden på perronen. Den blege bankmand tager solbrillerne af og hænger dem i skjortelommen. Den blege bankmand dufter af en dejlig barbersprit. Den blege bankmand smiler. “Hvem kommer først ind!?” siger Den blege bankmand da toget holder ved perronen. Den blege bankmand griner og vi går ind sammen.

Tilbage til toget. Den blege bankmand sidder overfor Damen med den hidsige sweater til venstre for mig på henholdsvis Plads 22 og Plads 28. Selv sidder jeg på Plads 26.

“Vi får et ophold i Trekroner. Dette vil vare ca. 10 minutter” siger en stemme ud af højtalerne.

“ØV!” råber Sixpence-Nazisten fra sin plads. Opholdet slår dog ikke Den blege bankmand  ud. Den blege bankmand kigger på Damen med den hidsige sweater. “Mange mener ikke at RUC er et rigtigt universitet” siger Den blege bankmand. “Legetøjsuniversitetet, kalder jeg det”. Den blege bankmand griner mens Den blege bankmand kigger på Damen med den hidsige sweater, som fniser. Den blege bankmand  læner sig frem mod Damen med den hidsige sweater. “Hvor har du selv gået i skole?“. Damen med den hidsige nævner en skole, som jeg ikke kender. “HERLIGT! DEJLIGT STED!” råber Den blege bankmand og blinker til Damen med den hidsige sweater.

Den blege bankmand finder det store ringbind frem. Damen med den hidsige kigger på billedet af Den blege bankmand på ringbindet og ser imponeret ud. Den blege bankmand bladrer lidt i ringbindet og kigger så på Damen med den hidsige sweater.

“Ved sidste ledermøde foreslog jeg en filial i Trekroner. Hvor der er mange unge mennesker, er der mange penge i omløb”. Den blege bankmand er i topform. “Ingen udvikling er afvikling”. Damen med den hidsige sweater smiler nu mere kærligt og kigger drømmende på Den blege bankmand. Den blege bankmand tager en lille bunke papirer ud af ringbindet og lægger på bordet. Den blege bankmand lader fingeren løbe ned over de mange 6-7-cifrede numre og griner undervejs. Men en sikker hånd sætter Den blege bankmand sit hår skyder brystet frem.

Mere kaffe?” spørger Damen med den hidsige sweater Den blege bankmand. “Meget gerne.” svarer Den blege bankmand. Damen med den hidsige sweater skænker kaffe til Den blege bankmand. “Bruger du noget i kaffen?“. Den blege bankmand lægger sin hånd over Damen med den hidsige sweaters arm. “Ingenting i min kaffe, jeg kan lide kaffe”. Den blege bankmand ler højlydt. “Ha ha ha”. Den blege bankmand stopper med ét sit grin og kigger Damen med den hidsige sweater dybt i øjnene. Damen med den hidsige sweater udbyder et “iiiih, altså!“.

Sixpence-Nazisten brokker sig over manglende internet, livet pulserer på legetøjsuniversitetet, rejsende bevæger sig gennem toget og Det grå grydehår snakker med sig selv. Men mellem Den blege bankmand og Damen med den hidsige sweater står tiden stille de næste sekunder. Selv da Damen med den hidsige sweater vælter Den blege bankmands kaffekop med hånden står tiden stille. Der går sekunder før Den blege bankmand rejser sig. “Lad mig!” siger Den blege bankmand galant. Damen med den hidsige sweater kigger med længsel på Den blege bankmand mens Den blege bankmand tørrer kaffen op. Den blege bankmands papirer er sølet ind i kaffe, men Den blege bankmand er ikke sur. Tværtimod.

“Det gør ikke noget” siger Den blege bankmand. “De kan printes igen. Og igen. Og igen”. Damen med den hidsige får et mindre surt opstød og puster ud meget tæt på Den blege bankmands ansigt. Men Den blege bankmand smiler stadigvæk.

I en anden virkelighed ville denne lille flirt kunne have udviklet sig. Den blege bankmand ville have inviteret Damen med den hidsige sweater til det sydlige Frankrig. Og ikke 300 flasker væltet fransk rødvin ville kunne skade følelserne mellem det nyforelskede par. Den blege bankmand ville gå lange ture med Damen med den hidsige sweater på de flotte strande. Den blege bankmand ville snakke om investeringer og aktier i selskaber, som er tyndt finansieret. Damen med den hidsige sweater ville kigge forelsket på Den blege bankmand og give Den blege bankmand ret i at RUC er et legetøjsuniversitet. Så ville de begge grine mens solen bevægede sig ned bag havet. Om aftenen vil Den blege bankmand og Damen med den hidsige sweater spise delikatesser og danse til musik som hittede i 70’erne.

Men i den virkelige verden, på denne dejlige onsdag, kører toget videre og Den blege bankmand trækker sig tilbage til ringbindet. Damen med den hidsige sweater finder sin bog frem. En sådan kærlighed mellem 2 pendlere ville aldrig gå. Det ved alle pendlere.

Og som vi forlader Trekroner, dør den lille sommerromance.

Skriv et svar