Hjemmeværnsmanden, Vildmanden med skærmbrillen og foldecyklen

Det er en god idé at kende til Vildmanden med skærmbrillen inden man læser dette indlæg.

Det er mandag eftermiddag og jeg står på Høje Taastrup Station og venter på toget.

Jeg står i mine egne tanker. Ofte tænker jeg på tog når jeg står i mine egne tanker, men lige den dag tænker jeg på færger. Jeg tænker på Storebæltsfærgerne. Jeg dagdrømmer om at Storebæltsfærgerne stadig sejler og at Storebæltsbroen ikke er bygget. Mine tanker er ved at blive rigtige gode. Jeg ser for mig at jeg skal til Fyn. Jeg sidder på Plads 26 i Vogn 11. Jeg har kaffe i mit krus. Mit tog ruller ind på den prægtige færge. Jeg mærker de her dejlige kuldegysninger ned af ryggen. Dem får jeg når jeg har rigtig gode tanker.

Idet jeg forestiller mig at jeg skal op på færgens dæk, bliver jeg forstyrret af en stor mand med en foldecykel – altså sådan en cykel, som kan klappes sammen. Det er mørkt så jeg ser ikke først hvem det er, men da de 2 cykelhjelme kommer til syne kan jeg se hvem det er. Det er Vildmanden med skærmbrillen. Selvfølgelig er det Vildmanden med skærmbrillen, som skal flå mig ud af mine tanker om færger. Vildmanden med skærmbrillen kæmper med foldecyklen og får undervejs sin finger i klemme.

“AV FOR HELVEDE” brøler Vildmanden med skærmbrillen. Mine tanker om færger er knust.  I stedet skal jeg nu se på Vildmanden med skærmbrillen kæmpe med en foldecykel. Der er ikke langt fra toppen til bunden.

Vildmanden med skærmbrillen har udover foldecykel og 2 cykelhjelme en kæmpe rygsæk og en kæmpe kuffert med. Tog kører ind til perronen og Vildmanden med skærmbrillen kæmper for at få alt bagagen op i toget. Jeg har bestilt en pladsbillet til DSB 1′ Stillezone i Vogn 21, da alle pladser på DSB 1′ i Vogn 11 er udsolgt. Til min rædsel går Vildmanden med skærmbrillen også ind på DSB 1′ Stillezone i Vogn 21.

På sin vanlige plads sidder Hjemmeværnsmanden. Hjemmeværnsmanden virker irriteret. Hjemmeværnsmanden har en gul Malta t-shirt på. Måske er det grunden til at Hjemmeværnsmanden er irriteret. Normalt er Hjemmeværnsmanden iført en hvid ferie t-shirt. Jeg tænker at alle i ledelsen hos Hjemmeværnet har kommenteret den gule t-shirt. Til møder, til frokost, til flere møder. Hjemmeværnsmanden har sikkert fortrudt sit valg af t-shirt og Hjemmeværnsmandens dag er ødelagt grundet det.

Vildmanden med skærmbrillen starter kampen for at få al bagagen op på hattehylden. “Opsedasse” siger Vildmanden med skærmbrillen da kæmpekufferten er ved at være på plads på hattehylden. Hjemmeværnsmanden kigger vredt på Vildmanden med skærmbrillen.

“Oooooopsedasse” siger Vildmanden med skærmbrillen da foldecyklen også er på plads på hattehylden.

“DETTE ER EN STILLEZONE! STILLEZONE!” Hjemmeværnsmanden flyver op af sædet og peger på “Stillezone” skiltet.

Vildmanden med skærmbrillen kigger forskrækket på Hjemmeværnsmanden og sætter sig. Men Vildmanden med skærmbrillen sidder som altid uroligt. Vildmanden med skærmbrillen er som altid ved at vælte computer da Vildmanden med skærmbrillen skal skænke kaffe iført høretelefoner. Hjemmeværnsmanden er nu rigtig irriteret. Jeg laver et blik til Hjemmeværnsmanden. Et blik som signalerer at dette på ingen måde afviger fra den vanlige opførsel fra Vildmanden med skærmbrillens side. Hjemmeværnsmanden fanger mit blik og nikker. Jeg nikker tilbage.

En ny togkontrollør kommer ind med snackkurven før billetteringen. “Hvordan i helvede kan du være sikker på at alle har gyldig billet til DSB 1′?” Hjemmeværnsmanden stirrer den nye og nu meget nervøse kontrollør dybt i øjnene. “Du kunne potentielt give DSB 1′ snacks til rejsende UDEN DSB 1′ billet” fortsætter Hjemmeværnsmanden. “Du er sgu nødt til at foretage billetteringen først. Og så dele snacks ud!” Den nye kontrollør undskylder og vender snackkurven mod Vildmanden med skærmbrillen. “ORV! KNÆKBRØD MED HUMUS!” nærmest råber Vildmanden med skærmbrillen ud i rummet da han, trods det samme udvalg i snart en måned, ser indholdet i snackkurven.

“UHHHHM” råber Vildmanden med skærmbrillen igen. Og her får Hjemmeværnsmanden nok. Hjemmeværnsmanden rejser sig. Farer hen foran “Stillezone” skiltet. “ER DET UMULIGT FOR DIG AT FORSTÅ DETTE SKILT!!!” skriger Hjemmeværnsmanden. Vildmanden med skærmbrillen svarer tilbage at Hjemmeværnsmanden jo nu selv står og råber og at der åbenbart er flere, som ikke forstår skiltet. Vildmanden med skærmbrillen griner af sin egen vittighed.

Hjemmeværnsmanden træder et skridt tilbage og ser helt svimmel ud. Hjemmeværnsmanden  sætter sig. “For saaaaatan” mumler Hjemmeværnsmanden.

Yderligere 10 minutter går. Efter Ringsted bremser toget hårdt op. Jeg når lige at tage fat i min kaffekop så den ikke vælter. Desværre er der ingen til at holde Vildmanden med skærmbrillens foldecykel. Foldecyklen ryger ned, rammer kanten af Vildmanden med skærmbrillens bord og falder der efter ned over Hjemmeværnsmandens taske, som vælter. En del papirer ryger ud af tasken. Hjemmeværnsmanden vender sig og ser det kaos, som udspiller sig på gulvet. Hjemmeværnsmanden kaster sig ned på gulvet, smider foldecyklen hen af gulvet og samler de vigtige papirer op. Jeg tænker at der er så vigtige informationer i de papirer at nationens sikkerhed potentielt kunne være i fare.

Da Hjemmeværnsmanden har samlet papirerne op skal Hjemmeværnsmanden rejse sig men får banket sit hoved op i sit bord med det resultat at koppen med kaffe vælter.

“SE HVAD DU HAR GJORT!!” råber Hjemmeværnsmanden til Vildmanden med skærmbrillen. Hjemmeværnsmanden henter servietter og opdager det så. Hjemmeværnsmandens blå pendlerkort ligger på bordet og svømmer i kaffe. Hjemmeværnsmanden går i stå. Hjemmeværnsmanden kigger på det blå pendlerkort. Hjemmeværnsmanden løfter det blå pendlerkort op af kaffen og stirrer på det, mens det drypper af. Hjemmeværnsmanden lægger det blå pendlerkort på pladsen overfor og tørrer kaffen op. Hjemmeværnsmanden kigger hele tiden på det blå pendlerkort mens Hjemmeværnsmanden tørrer løs. Herefter tager Hjemmeværnsmanden pendlerkortet op og kigger bedrøvet på det.

Vildmanden med skærmbrillen har under hele forløbet forsøgt at folde foldecyklen sammen igen. Det er som noget driller Vildmanden med skærmbrillen for Vildmanden med skærmbrillen bander og svovler over foldecyklen.

Hjemmeværnsmanden går hen imod Vildmanden med skærmbrillen og skal til at skælde ud, men inden da når Hjemmeværnsmanden  at åbne det blå pendlerkort. Hjemmeværnsmanden  sænker hovedet og sætter sig. Hjemmeværnsmanden må støtte sig armlænet. Og nu ser jeg det. Alt trykken i Hjemmeværnsmandens blå pendlerkort er tværet ud og det er ikke til at se hvad der står i det. Hjemmeværnsmanden lukker øjnene og ryster på hovedet. Hjemmeværnsmanden er tydeligvis rystet ovenpå ødelæggelsen af det blå pendlerkort. Hjemmeværnsmanden slår øjnene op og stirrer direkte ned på Vildmanden med skærmbrillen. Hjemmeværnsmanden sætter sig op i sædet. “Din forb….”. Hjemmeværnsmanden når ikke længere for så går døren op og ind kommer den nye kontrollør.

“Må jeg have lov at se kort eller billet?” siger den nye kontrollør. Hjemmeværnsmanden synker tilbage i sædet og viser skamfuldt det ødelagte blå pendlerkort.

“Du skal have lavet dit periodekort” siger den nye kontrollør. “Jeg kunne faktisk give dig en kontrolafgift grundet dette. “

Hjemmeværnsmanden sænker hovedet. Jeg får sådan lyst til at give Hjemmeværnsmanden et kram. Men jeg nikker i stedet for til Hjemmeværnsmanden. Hjemmeværnsmanden tøver men nikker efter lidt tid igen.

Fortsættelse følger…..

PS. Til dem som ikke ved hvad en foldecykel er:
0148534_foldecykel-barracuda

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.