Æggemanden

Nogle rejsende går mit øje og sind forbi i mange år. Lige indtil den dag hvor jeg indser at vedkommende har gået mig på i lang tid. Jeg undskylder dette med at meget går mig på under min daglige rejse. Men for en måneds tid siden indså jeg det. Æggemanden er et irritationsmoment. Jeg kører med Æggemanden hver morgen. Jeg tror at Æggemanden stiger på toget på Fyn.

Æggemanden er i slut 40’erne. Æggemanden er helt skaldet og Æggemandens hoved har form som et æg. Men det er ikke kun Æggemandens hoved, som er æggeformet. Hele Æggemandens krop er formet som et æg. Æggemanden består af 2 æg. Et lille og et stort.

Æggemanden er ryger. Hver morgen gør mit tog et ophold på Sorø Station, så et lyntog kan passere. Dette ophold tager ca. 6 minutter. Allerede et par minutter inden Sorø Station gør Æggemanden sig klar. Æggemanden tager en lighter frem og flår 2 stk. grønne Look ud af cigaretpakken. Når toget holder løber Æggemanden med voldsom hastighed ud af toget og begynder en så voldsom rygning nede på perronen at Æggemanden bliver helt gas-blå i ansigtet. Æggemanden ryger så voldsomt at Æggemanden er forpustet da Æggemanden kommer tilbage ind i kupéen.

Æggemanden roder helt enormt meget på sin rejse. Æggemanden har computer, papirblok, briller, cigaretter, servietter og skrald liggende og flyde ud over det hele. Det værste er skraldet. Æggemanden nægter konsekvent at smide morgenmadsbakken ud. Æggemanden insisterer på at den skal stå og fylde på de i forvejen små borde.

Når Æggemanden pudser næse lader Æggemanden også de brugte servietter liggende på bordet. Æggemanden når at drikke en 4-5 kopper kaffe på rejsen og skifter kop hver gang. Dette betyder at der står mange brugte kopper og fylder på bordet  Det er som om at Æggemanden kører en daglig konkurrence med sig selv. At producere så meget skrald som overhovedet muligt. Hvis de 4 pladser om bordet er fyldt op, tænker Æggemanden ikke på at rydde op efter sig. Næh nej, Æggemanden virker derimod irriteret over at blive forstyrret midt i sin skraldeproduktion.

Det er som at noget dør i mig for hver et stykke skrald Æggemanden producerer.

Æggemanden er helt utrolig usund. Æggemanden drikker Cola, kaffe eller energidrikke som en gal abe. Æggemanden spiser wienerbrød i store mængder. Æggemanden spiser slik. Æggemanden spiser chips. Og lad mig minde jer om at alt dette sker om morgenen. Æggemandens tænder har en sælsom gul/brun nuance. Æggemandens hud er fedtet og uren. På Æggemandens isse konkurrerer i tusindvis af skæl om bedst at ramme bordet foran Æggemanden.

Jeg har drømt om at mange slemme ting skulle ske for Æggemanden. Jeg elsker lister. Her en liste over ting som jeg har ønsket skulle ske for Æggemanden:

At Mennesket tvinger Æggemanden til at rydde op
At Mennesket håner Æggemanden, mens Æggemanden rydder op
At Æggemanden bliver fyret og ikke længere skal pendle
At Æggemanden efterfølgende får job på en genbrugscentral
At genbrugscentralen fyrer Æggemanden grundet mangel på forståelse for sortering af affald
At kommunen derefter sender Æggemanden i aktivering på en losseplads

Som altid rammes jeg af dårlig samvittighed når jeg har tænkt grimt om et andet menneske. Og i dag er ingen undtagelse. For pludselig ser jeg det. Noget som jeg burde have set for længst.

Æggemanden er presset. Æggemanden er simpelthen et menneske som hænger på det yderste af livets planke med fingerspidserne. Æggemanden tager sig ofte til hovedet og siger “Nej, nej, nej!”.  Æggemanden kaster sig tilbage i sædet.  Æggemandens hænder ryster. Æggemanden sveder. Æggemanden flår indpakningen til vådservietten op og tørrer sig i hele ansigtet.  Når Æggemandens telefon ringer er det tydeligt at Æggemanden får skæld ud af en vred chef. Der er deadlines og jeg tror simpelthen ikke at Æggemanden kan levere! Stakkels Æggemanden.

Æggemanden er helt sikkert ikke et lykkeligt menneske. Engang havde  Æggemanden sikkert et godt liv. Var en pæn mand.  Levede et liv i harmoni og fremgang. Så meldte chancen sig. Et bedre job. I en stor virksomhed. Personaleansvar. Målsætninger. Møder. Fremlæggelser. Og langsomt begyndte Æggemandens nedtur. Æggemanden gabte for højt. De mange krav og forventninger blev langsomt for meget for Æggemanden.

Først gik det udover sexlivet med konen. Æggemanden kunne simpelthen ikke længere. Så begyndte de søvnløse nætter med flødeis og Cola. Men intet af dette fik Æggemanden til at ændre sit arbejdsliv. Æggemanden sagde ja til alt og alle. Nedturen satte nu for alvor ind. Skilsmisse. En bitter kamp om børnene. En stigende vægt. For meget rødvin. Et overbelånt hus efterladt til Æggemanden. Æggemanden tog mere arbejde. Regninger uden ende. Mere arbejde. Flere regninger.

Jeg åbner øjnene kigger på Æggemanden, som sidder bag et bjerg af skrald. Og jeg får ondt af Æggemanden. Rigtig ondt. Jeg får lyst til at give Æggemanden et kram og fortælle at alt nok skal gå. Men jeg nøjes med at nikke til Æggemanden på vej ud af toget. Æggemanden nikker igen. Jeg smiler. Jeg bilder mig ind at Æggemanden får våde øjne. Men det er måske mit dramatiske sind, som tager over.

Selvfølgelig skal Æggemanden ikke bekymre sig om det skrald. Det tager jeg for Æggemanden næste gang.

Skriv et svar